Statsbesøg i Tyrkiet

Ankara, Tyrkiet. Foto: Polfoto ©

Hofmarskallatet meddeler:

Efter indbydelse fra Tyrkiets præsident, Hans Excellence Recep Tayyip Erdoğan, aflægger Hendes Majestæt Dronningen statsbesøg i Tyrkiet den 17. til 19. oktober 2016.

 

Fokusområder for statsbesøget
H.M. Dronningen aflægger statsbesøg i Tyrkiet på den 17.-19. oktober 2016 med besøg i hovedstaden, Ankara, og landets største by, Istanbul. Besøget er et genbesøg, der sker to år efter Tyrkiets daværende præsident, Abdullah Gül, aflagde statsbesøg i Danmark.

I Ankara besøger Dronningen bl.a. Atatürks Mausoleum, De Anatolske Civilisationers Museum og deltager i statsbanketten på præsidentpaladset. I Istanbul vil besøgets fokus være på erhverv og kultur, og Dronningen vil bl.a. besøge erhvervslivets markedsplads, deltage i en stor forretningsfrokost og se både Hagia Sophia-museet og Topkapi-paladset. Om aftenen er Dronningen vært ved en returmiddag, der markerer afslutningen på statsbesøget.  

Under statsbesøget vil der være særlig fokus på danske løsninger inden for sundhedssektoren og grønne teknologier, og der forventes en større medfølgende erhvervsdelegation.