Syddansk Universitets årsfest og 50-års jubilæum

H.M. Dronningen og H.K.H. Prinsesse Marie er den 28. oktober 2016 til stede ved Syddansk Universitets årsfest og 50-års jubilæum.

Velkomst af de nye internationale studerende på Syddansk Universitet Foto: Syddansk Universitet ©

Den 15. september 2016 var det 50 år siden, universitetet i Odense slog dørene op for første gang. 50-års jubilæet bliver officielt markeret i forbindelse med SDU's årsfest, hvor Dronningen og Prinsesse Marie i dag er til stede.

Ved årsfesten vil rektor Henrik Dam, bestyrelsesformand Lars Nørby Johansen og formand for Syddanske Studerende Klaus Rose holde taler. Derudover vil Dronningen og Prinsesse Marie overvære udnævnelsen af seks æresdoktorer, overrækkelse af undervisningspriser til én underviser fra hver af SDU's fem fakulteter samt forskningsformidlingsprisen og musikalske indslag.

Modtageren af forskningsformidlingsprisen, Morten Grønbech, vil efterfølgende holde en festforelæsning under overskriften "Tre paradokser i den danske folkesundhed".

Prinsesse Marie samarbejder i øvrigt med Syddansk Universitet for at medvirke til at styrke kendskabet til universitetets uddannelser, forskning og øvrige virke og var i september med til at byde universitetets nye internationale studerende velkommen.