Tiltrædende og afgående chef fra Princess of Wales's Royal Regiment modtages af H.M. Dronningen

H.M. Dronningen modtog i dag to britiske generaler i audiens i Christian IX’s Palæ, Amalienborg. Det var afgående ”Colonel, Princess of Wales’s Royal Regiment”, den britiske brigadegeneral Richard Dennis OBE. Richard Dennis har bestridt funktionen siden 1. april 2010. Han afløses af generalmajor Doug Chalmers DSO OBE, der overtager funktionen den 9. februar i forbindelse med audiensen hos Dronningen.

Til venstre for H.M. Dronningen ses generalmajor Doug Chalmers, der tiltræder som ”Colonel, Princess of Wales’s Royal Regiment”, og til højre for Dronningen ses den afgående brigadegeneral Richard Dennis. Foto: Christian Meyer, Kongehuset ©

Dronningen bærer i dag titlen som ”Colonel-in-Chief” for regimentet, og det var derfor de to britiske generaler er i audiens hos Dronningen i forbindelse med deres skifte.

Forbindelsen mellem Princess of Wales’s Royal Regiment og det danske kongehus kan trækkes tilbage til 1689, men i nyere tid daterer det sig til 1906, hvor kong Frederik VIII blev udnævnt til ”Colonel-in-Chief” for det britiske regiment ”The Buffs”. Siden da har danske regenter være chefer for ”The Buffs”, der fra 1961 i forbindelse med omstrukturering af den britiske hær blev til ”The Queen’s Own Buff” og fra 1966 blev til ”The Queen’s Regiment”. Da Dronningen blev regent i 1972 blev hun udnævnt til ”Alllied Colonel-in-Chief” for ”The Queen’s Regiment”, der ved omstrukturering af hæren i 1992 blev til ”The Princess of Wales’s Royal Regiment”. Den 25. februar 1997 blev Majestæten ”Colonel-in-Chief” for regimentet.

Dronningen mødes hvert år med et udsnit af de tjenstgørende ved regimentet i Storbritannien eller andre steder i Europa, hvor de måtte være udstationeret.  Når cheferne for de tre bataljoner ved regimentet skifter, kommer de i audiens hos Dronningen i Danmark. På Dronningens fødselsdag flages der med Dannebrog de steder, hvor regimentet hører til, blandt andet i Tower of London. Det er derudover besluttet at regimentet fremover skal bære Dronningens navnetræk – Rex –på deres britiske uniformer.

Yderligere oplysninger

Læs mere om H.M. Dronningen.

Læs mere om regimentet.