Udgravninger på Cæsars Forum i Rom

Den 26. oktober 2017 besøger H.M. Dronningen Cæsars Forum i det nordøstlige hjørne af Forum Romanum og får her præsenteret et nyt udgravningsprojekt.

Cæsars Forum i det nordøstlige hjørne af Forum Romanum Foto: Danmarks Ambassade i Italien ©

Udgravningsprojektet er er et samarbejde mellem Det Danske Institut og Roms antikvæsen, Sovrintendenza Capitolina ai Beni Culturali. Projektet er muliggjort af en donation fra Carlsbergfondet og vil være en af de mest prestigefulde udgravninger, som danske arkæologer har været med til at udføre.

Projektet er sat til at vare tre år og vil både udføre omfattende arkæologiske udgravninger på Cæsars Forum såvel som konservering og studier af de udgravede arkæologiske genstande, der vil finde sted på Det Danske Institut i Rom.

Udgravningerne forventes at fritlægge Cæsars Forum i dets fulde udstrækning og ligeledes bidrage med ny viden om Roms udvikling i perioden mellem det 10 århundrede f.v.t og op til middelalderen.

Ved ankomst til Cæsars Forum i det antikke Roms centrum vil Dronningen blive budt velkommen af Roms borgmester Virginia Raggi, hvorefter udgravningsprojektet vil blive præsenteret af de to arkæologer, udgravningsleder Jan Kindberg Jacobsen og postdoc Sine Grove Saxkjær.

Den 26.-29. oktober 2017 besøger Dronningen Rom, Italien, i forbindelse med fejringen af 50-året for Det Danske Instituts bygning i Rom.