Nyt portræt af den kongelige familie

"Kongehuset" af Thomas Kluge
"Kongehuset" af Thomas Kluge Foto: Evan Frederiksen

I dag offentliggøres Thomas Kluges gruppeportræt af den kongelige familie. Det sker i forbindelse med åbningen af udstillingen "Kongelige Portrætter" på Amalienborgmuseet.

Thomas Kluges portræt af den kongelige familie med titlen "Kongehuset" er det første kongelige familieportræt i Danmark siden Laurits Tuxens "Fredensborgbillede", der viser Christian 9. og Dronning Louise med deres familie fra 1880'erne.

"Kongehuset" er blevet skabt over fire år og portrætterer Regentparret med deres sønner, svigerdøtre og børnebørn i Havesalen på Fredensborg Slot. Den kongelige familie er således portrætteret samme sted som i Tuxens "Fredensborgbillede", ligesom rokokosofaen, som Regentparret sidder i, er den samme som er afbilledet på Tuxens maleri fra 1880'erne.

Portrættet af den kongelige familie vises sammen med Kluges øvrige værker i Gallasalen på Amalienborgmuseet fra d. 16. november 2013 til d. 2. marts 2014, hvorefter det ophænges i Den Gule Salon på Fredensborg Slot.

YDERLIGERE OPLYSNINGER

Klik HER for at se portrættet. 

Læs mere om udstillingen "Kongelige Portrætter".

Læs om bogudgivelsen ”Tilbage til Fredensborg. Omkring Thomas Kluges gruppeportræt Kongehuset”.

PRESSEFOTO

Ved ønske om foto af "Kongehuset" kontakt venligst Amalienborgmuseets kommunikationsmedarbejder Jeanne Sølbeck, e-mail: jes@dkks.dk, eller tlf.: 33186047.