- Kongehuset
- Officielle programpunkter
-
Den kongelige familie
- Den kongelige familie
- H.M. Kongen
- H.M. Dronningen
- H.K.H. Kronprinsen
- H.K.H. Prinsesse Isabella
- H.K.H. Prins Vincent
- H.K.H. Prinsesse Josephine
- H.M. Dronning Margrethe
- H.K.H. Prins Joachim
- H.K.H. Prinsesse Marie
- H.E. Greve Nikolai
- H.E. Greve Felix
- H.E. Greve Henrik
- H.E. Komtesse Athena
- H.K.H. Prinsesse Benedikte
- Monarkiet i Danmark
-
Kongelige samlinger
- Smykker
- Dragter
- Christian 5.s krone
- Billedkunst
- Spisestel
- Kronregalier
- Gobeliner
- Ridderkapel og våbenbøger
- H.M. Kongens Håndbibliotek
- Kunsthåndværk
- Den Kongelige Fotografisamling
- Kongelig døbefont, dåbsfad og dåbskjoler
- Skulpturer
- Levnedsbeskrivelser
- Kareter og heste
- De kongelige biler
- Den Kongelige Salonvogn
- Møbler
- De kongelige marcher
- Slotte og Kongeskibet
- Om Kongehuset
Den kongelige skulptursamling består af både klassiske og moderne skulpturer.
Del
I de kongelige samlinger findes adskillige skulpturer; klassiske statuer i naturlig størrelse i bronze eller marmor, buster af kongelige, små, dekorative pynteskulpturer i elfenben, porcelæn eller metal og afrikanske figurer i træ og perler. Skulpturerne udsmykker slottenes rum, parker og pladser, hvoraf flere er tilgængelige for offentligheden og ejes af staten.
Bedst kendt er Jacques-Francois-Joseph Saly’s rytterstatue af Frederik 5. på Amalienborg Slotsplads. Statuen stod færdig i 1771 og fremstiller Frederik 5. som en magtfuld, romersk hersker med laurbærkrans som symbol på det enevældige styre. Statuen blev rejst som en hyldest til Frederik 5. i centrum af hans nye bydel, Frederiksstaden. Rytterstatuen af Frederik 5. betragtes som en af verdens mest fuldendte og blev i 2006 optaget i den danske kultur-kanon.
I palæerne på Amalienborg finder man flere skulpturer, der ligesom rytterstatuen understøtter arkitekturen og udgør en del af den permanente indretning med både en dekorativ og en symbolbærende funktion. I Christian VIII’s Palæ er Riddersalens nicher således udsmykket med Bertel Thorvaldsens marmorskulpturer af Euterpe og Terpsichore; den græske mytologis muser for musik og dans, der synes et passende valg for en festsal.
I residensen i Christian IX’s Palæ på Amalienborg findes mange af samlingens moderne skulpturer, blandt andet Hans Pauli Olsens buster af H.M. Dronning Margrethe og Prins Henrik og deres to sønner.
Kongehusets største, offentligt tilgængelige samling af moderne skulpturer finder man imidlertid i parken ved Marselisborg Slot. Her har Dronning Margrethe og Prins Henrik gennem flere årtier samlet godt 30 moderne skulpturer, heriblandt en fem meter høj vase af Peter Brandes, samt værker af blandt andet Piet Hein, Robert Jacobsen, Poul Isbak og Jens Flemming Søren i selskab med et par skulpturer udført af Prins Henrik selv. Senest er skulpturen "Tre løver og ni hjerter" af Claus Ørntoft opført i Marselisborg Slotshave.