Den kongelige families deltagelse i markeringen af 200-året for den norske grundlov

"Eidsvold 1814", maleri af Oscar Wergeland (1885)
"Eidsvold 1814", maleri af Oscar Wergeland (1885)

Den kongelige familie vil i dagene den 17. – 24. maj deltage i flere begivenheder i forbindelse med markeringen af 200-året for Norges første frie forfatning, Eidsvollgrundloven. Danmark og Norge blev i 1814 adskilt efter 434 års national sameksistens, og de to landes fælles historie markeres i 2014 med en lang række arrangementer bredt ud over hele jubilæumsåret.

Regentparret deltager den 17. – 18. maj i fejringen i Oslo. Den 17. maj vil Regentparret overvære festforestillingen i Eidsvoll og den 18. maj deltage i afsløring af statue af Christian Frederik foran Stortinget.

I Danmark vil H.K.H. Kronprinsen den 21. maj kl. 12.00 besøge Norges nyeste fregat KNM Helge Ingstad, der lægger til kaj ved Langelinje. Senere på dagen sejler Kronprinsen i chalup fra Amaliehaven til Orlogsmuseet på Christianshavn for at deltage i åbningen af særudstillingen ”Under fælles flag”.

Den 23. maj deltager Kronprinsen sammen med H.K.H. Kronprins Haakon i kranselægning ved Christian 8.’s sarkofag i Roskilde Domkirke. Om aftenen vil der være festforestilling i Operaen, ”To lande – én historie”, med deltagelse af Regentparret, Kronprinsparret, D.K.H. Prins Joachim og Prinsesse Marie og H.K.H. Prinsesse Benedikte. Fra det norske Kongehus deltager H.M. Dronning Sonja og Kronprins Haakon.
 

H.M. Dronningen deltager sammen med Dronning Sonja i festmøde og seminar på Schæffergården v/ Fondet for Dansk-Norsk Samarbejde den 24. maj kl. 10.00, hvor der vil være afsløring af statue samt overrækkelse af særeksemplar af Ludvig Holberg-skrifter.

Pressetilmelding

Tilmelding til pressepools ved begivenheder i Danmark foregår via IPC, hvor presseprogrammet også er tilgængeligt: http://ipcd.dk/

 

Bemærk, akkrediteringsfrist den 14. maj kl. 12.00.