De Olympiske Lege i Paris

Når Den Olympiske Flamme tændes på fredag den 26. juli 2024 i Paris, vil Kongeparret overvære åbningen af den 33. udgave af de Olympiske Lege. Danmark er repræsenteret med 135 atleter fordelt på 20 forskellige sportsgrene.

Foto: Fabrizio Bensch, Reuters/Ritzau Scanpix ©

Kongeparret deltager torsdag den 25. juli i åbningen af Den Danske Pavillon i Danmarkshuset og i den danske kirke, Frederikskirken. Pavillonen er et dansk designet udstillings- og eventområde, hvor publikum blandt andet bliver præsenteret for danske styrkepositioner og bæredygtige danske løsninger gennem udstillinger, aktiviteter og events. VisitDenmark og Erhvervsministeriet står i spidsen for det såkaldte Danmarksfremstød under de Olympiske Lege. Senere samme dag deltager Deres Majestæter i officiel middag på Carrousel du Louvre. 

Dagen efter fredag den 26. juli vil Kongeparret deltage i reception i Palais de l’Elysées, hvor H.E. Republikken Frankrigs Præsident Emmanuel Macron er vært. Efterfølgende overværer Kongeparret den officielle åbningsceremoni i Paris. 
 
Kongeparret og H.K.H. Prinsesse Benedikte vil under OL være til stede ved udvalgte konkurrencer og bakke op om de danske atleter. Nærmere oplysninger offentliggøres løbende i Kongehusets kalender.