H.M. Dronningen besøger Brasilien

H.M. Dronningen aflægger i oktober officielt besøg i Brasilien sammen med klima-, energi-, og forsyningsminister Lars Aagaard for at sætte fokus på dansk-brasiliansk samarbejde om blandt andet biodiversitet, sundhed og bekæmpelse af vold mod kvinder.

Foto: Ritzau/Scanpix ©

Den 2.-5. oktober 2024 rejser Dronningen til Manaus og Brasília i Brasilien på en rejse, der er med til at understrege ønsket om yderligere styrket samarbejde og fordybelse af det dansk-brasilianske forhold. Områder som bæredygtighed, biodiversitet og klima er centrale, fælles prioriteter for Brasilien og Danmark.

Dronningen vil blandt andet besøge Amazon-regnskoven og dens flodsystemer samt den hårdføre brasilianske savanne Cerradoen. Danmark har tidligere givet tilsagn om støtte til Amazonfonden, der bekæmper ulovlig afskovning af regnskoven og fremmer bæredygtig udvikling. I forbindelse med besøget til Brasílias botaniske have, der ligger i Cerradoen, mødes Dronningen med FN’s Miljøorganisation UNEP. Dronningen, som er protektor for UNEP, har i en årrække haft fokus på biodiversitet og naturbevarelse.

Dronningen vil ligeledes mødes med kvindelige ledere, repræsentanter fra ministerier og FN’s Befolkningsfond, UNFPA, for at drøfte ligestilling og bekæmpelse af kønsbaseret vold i Brasilien og globalt. Gennem sit engagement i piger og kvinders rettigheder, herunder som protektor for UNFPA, kan Dronningens besøg bidrage til at skabe en platform for dansk-brasilianske erfaringsudvekslinger.

Pressekontakt hos Udenrigsministeriet
Katrine Nielsen, tlf.nr.: +45 24 77 40 60 eller e-mail: katnil@um.dk