H.K.H. Kronprinsessen besøger Europarådet

Danmark er frem til maj 2018 formand for Europarådets Ministerkomité. Europarådets Parlamentariske Forsamlings første session i 2018 finder sted den 22.-26. januar, og H.K.H. Kronprinsessen vil i den forbindelse holde tale til forsamlingen den 23. januar.

H.K.H. Kronprinsessen. Foto: Steen Evald ©

Kronprinsessen besøger Europarådet i Strasbourg, Frankrig, den 22.-23. januar 2018 for at deltage i møder og holde tale ved Europarådets Parlamentariske Forsamlings Session. Kronprinsessens besøg finder sted under dansk formandskab for Europarådets Ministerkomité, der har fokus på at understøtte arbejdet med beskyttelse af menneskerettigheder, demokrati og retsstatsprincipper.

Danmark overtog formandskabet fra Tjekkiet den 15. november 2017 og overdrager det til Kroatien den 18. maj 2018. Det er mere end 20 år siden, at Danmark sidst havde denne rolle, og under formandskabet er der fokus på arbejdet indenfor områderne menneskerettigheder, ligestilling, inddragelse af børn og unge i demokratiet, flytning af holdninger og fordomme om personer med handicap samt bekæmpelse af tortur.

Kronprinsessen ledsages under besøget den 22.-23. januar af udenrigsminister Anders Samuelsen, der er formand for Ministerkomitéen under dansk formandskab. I forbindelse med den parlamentariske session deltager Kronprinsessen desuden i møde og frokost med præsidenten for Europarådets Parlamentariske Forsamling samt i et møde med generalsekretæren for Europarådet. Kronprinsessen vil derudover overvære en koncert med Danmarks Radios Pigekor i Europarådet. 

Program
 

Mandag den 22. januar

Middag hos den danske ambassadør
Kl. 19.30

Kronprinsessen deltager i middag hos den danske ambassadør og faste repræsentant ved Europarådet. Strasbourg, Frankrig.

Tirsdag den 23. januar

Møde med præsidenten for Europarådets Parlamentariske Forsamling
Kl. 10.30

Kronprinsessen deltager i møde med præsidenten for Europarådets Parlamentariske Forsamling.

Møde med generalsekretæren for Europarådet
Kl. 11.00

Kronprinsessen deltager i møde med generalsekretæren for Europarådet.

Europarådets Parlamentariske Forsamlings Session
Kl. 12.00

Kronprinsessen holder tale ved Europarådets Parlamentariske Forsamlings Session og overværer efterfølgende koncert med Danmarks Radios Pigekor.

Frokost med præsidenten for Europarådets Parlamentariske Forsamling
Kl. 13.00

Kronprinsessen deltager i frokost med præsidenten for Europarådets Parlamentariske Forsamling som vært.