H.K.H. Kronprinsessen og H.M. Dronning Máxima af Holland deltager i 3rd World Conference of Women’s Shelters i Haag

H.K.H. Kronprinsessen og H.M. Dronning Máxima af Holland under statsbesøget i Danmark i marts 2015.
H.K.H. Kronprinsessen og H.M. Dronning Máxima af Holland under statsbesøget i Danmark i marts 2015. Foto: Jens Dresling ©

H.K.H. Kronprinsessen og H.M. Dronning Máxima af Holland er to af hovedtalerne på den internationale konference, der finder sted den 3.-6. november i Haag i Holland.

Kronprinsessen deltager i sin egenskab af formand for Mary Fonden i konferencen, der har til formål at skabe videns- og erfaringsudveksling på tværs af kulturer og nationaliteter – i sidste ende for at stoppe vold mod kvinder.

H.M. Dronning Máxima taler ved konferencen den 4. november og Kronprinsessen den 5. november. Ud over sin tale vil Kronprinsessen deltage på konferencen den 4. og den 5. november, ligesom Mary Fonden vil afholde to workshops om fondens arbejde med vold i hjemmet. 

Kronprinsessen deltog i 2nd World Conference of Women’s’ Shelters i 2012 i Washington og har i en årrække engageret sig i arbejdet for at bekæmpe vold mod kvinder – både som formand for Mary Fonden, som medlem af det internationale panel ICPD’s High Level Task Force samt som protektor for FN’s Befolkningsfond og Maternity Worldwide. 

Konferencen rummer en lang række workshops om emner, der vedrører den komplekse problemstilling, herunder empowerment af voldsudsatte kvinder, internationalt samarbejde på området samt muligheder for at påvirke den internationale dagsorden. 

Mary Fondens to workshops vil omhandle projekterne Kattunneq og Råd til Livet. Kattunneq er et dansk-grønlandsk samarbejde om at styrke de grønlandske krisecentre gennem erfaringsudveksling og kompetenceudvikling. Råd til Livet er et projekt, der tilbyder gratis, professionel økonomisk, juridisk og social rådgivning til kvinder, der lever med vold i hjemmet. 

Godt tusind mennesker fra flere end 100 lande deltager på konferencen i Haag. 
Den hollandske Minister for Uddannelse, Kultur og Videnskab Jet Bussemaker åbner konferencen toirsdag den 3. november.

Konferencen blev sidst afholdt i Washington i 2012 og i Alberta, Canada i 2008. Det internationale netværk for kvindekrisecentre (GNWS) står bag konferencerne, der organiseres i samarbejde med lokale organisationer. 

Yderligere oplysninger Presseinformation
Pressekontakt ved Mary Fonden

Kommunikationschef Heidi Krumhardt Mortensen e-mail 
hkm@maryfonden.dk eller tlf. 30 25 30 53.

Pressekontakt ved World Conference of Women’s Shelters
Sonja Wagenaar e-mail s.wagenaar@hvdm.nl eller
tlf.  +31 (0)6 30 98 73 86.

Ønske om akkreditering med navn, medie, titel og e-mailadresse sendes til Sonja Wagenaar på e-mail 
3worldshelterconference@hvdm.nl senest fredag den 30. oktober kl. 17.00.