Koreograf Sebastian Kloborg og De Anbragtes Vilkår modtager Kronprinsparrets Stjernedryspriser

Når Kronprinsparrets Priser 2020 uddeles på Værket i Randers lørdag den 31. oktober vil koreografen Sebastian Kloborg og den sociale organisation De Anbragtes Vilkår få overrakt de to Stjernedryspriser.

Koreograf Sebastian Kloborg og De Anbragtes Vilkår. Foto: Simon Læssøe ©

De to Stjernedryspriser gives hvert år til en kunstner med et særligt talent og en nytænkende aktør inden for socialt arbejde. Sammen med prisen får de to modtagere hver 100.000 kroner.

Koreograf Sebastian Kloborg modtager Kronprinsparrets Kulturelle Stjernedryspris for sin progressive og eksperimenterende tilgang til koreografi, sin insisteren på at fortælle historier gennem dansen og sin evne til at skabe udvikling ved at samarbejde med andre kunstarter.

Kloborg har siden han blev færdig på Den Kongelige Balletskole i 2003 danset ved den Kongelige Ballet, hvor han i 2009 blev udnævnt til solist. Hans kunstneriske drivkraft fik ham i 2011 til at arbejde som koreograf. Han har blandt andet gjort sig bemærket ved at inkorporere humor, mimen og historiefortælling i sine værker, men også musikken og brugen af lydeffekter spiller en afgørende rolle i hans koreografiske virke. Hans særegne kunstneriske udtryk har ført ham til samarbejder med danske teatre og dansegrupper, herunder Det Kongelige Teaters eksperimenterede dansekompagni Corpus, Dansk Danseteater og Pantomime Teatret. Desuden har han arbejdet internationalt med værker for Gautier Dance, English National Ballet og Beijing Dance Theatre.

Den sociale organisation De Anbragtes Vilkår modtager Kronprinsparrets Sociale Stjernedryspris for på en ambitiøs, kompetent og nyskabende måde at sikre, at anbragte børn og unges erfaringer og stemmer bliver hørt.

Organisationen har eksisteret siden 2013 og er bygget op og drevet af nuværende og tidligere anbragte, der hver dag kæmper for at skabe bedre vilkår for andre i samme situation. Gennem topmøder, dialog med kommuner, etablering af netværk samt politisk interessevaretagelse kæmper organisationen for, at de anbragte unges erfaringer og perspektiver indgår i udviklingen af både praksis og politik på anbringelsesområdet.

Sebastian Kloborg og De Anbragtes Vilkår får overrakt Stjernedryspriserne ved Kronprinsparrets Priser, der finder sted på Værket i Randers lørdag den 31. oktober og sendes direkte på DR1 kl. 21.00 og på DRTV.