Uddeling af Industriens Fonds Iværksætterpris

For fjerde år i træk uddelte H.K.H. Kronprinsen i dag Industriens Fonds Iværksætterpris på 500.000 kr., der gives til vinderen af vækstforløbet Danish Tech Challenge.

H.K.H. Kronprinsen og vinderne fra virksomheden Rosenby Engineering. Foto: Mads Claus Rasmussen, Scanpix ©

Kronprinsen uddelte onsdag den 17. januar 2018 Industriens Fonds Iværksætterpris til virksomheden Rosenby Engineering som vinder af vækstforløbet Danish Tech Challenge. Rosenby Engineering har opfundet en automatisk vanddreven boremaskine, som på en effektiv måde kan slukke brande i shippingcontainere verden overRosenby Engineering har sammen med 19 andre virksomheder konkurreret om Industriens Fonds Iværksætterpris i et fire måneders vækstforløb tilrettelagt af forskerparken Scion DTU med støtte fra Industriens Fond.

Vækstforløb Danish Tech Challenge har fokus på forretnings- og produktudvikling. De deltagende virksomheder arbejder blandt andet med at finde investorer, sikre patenter samt med salg og markedsføring af nye produkter og løsninger. Rosenby Engineering klarede sig bedst gennem forløbet og blev derfor hædret med Industriens Fonds Iværksætterpris på 500.000 kroner.

Siden Industriens Fond i samarbejde med Scion DTU første gang i 2014 gennemførte vækstforløbet, har Kronprinsen deltaget i den årlige prisuddeling. Kronprinsen har gennem årene været med til at skabe fokus på forskere og iværksættere, og i 2017 deltog Kronprinsen desuden i prisoverrækkelsen ved Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab, hvor elevteams fra hele landet omsatte idéer i praksis. Kronprinsen blev også i 2016 protektor for den nye forening DenmarkBridge, der har formål at sikre danske virksomheder og iværksættere bedre adgang til viden, netværk og kapital i Silicon Valley i USA.