H.K.H. Kronprinsessen deltager som taler i ”Global Citizen Festival” i Central Park

Central Park i New York, USA.
Central Park i New York, USA. Foto: POLFOTO

H.K.H. Kronprinsessen taler ved ”Global Citizen Festival 2013” i Central Park i New York sammen med blandt andre FN’s generalsekretær Ban Ki-moon, Liberias præsident Ellen Johnson Sirleaf samt en række verdensledere, politikere, repræsentanter for internationale organisationer og aktivister for at opfordre til bekæmpelse af ekstrem fattigdom.

”Global Citizen Festival” vil foruden indlæg fra talerne byde på en koncert med musikerne Stevie Wonder, Kings of Leon, Alicia Keys og John Mayer. Festivalen markerer fremskridtene i bekæmpelsen af fattigdom og opfordrer samtidig til en accelereret indsats inden for uddannelse, sundhed, lige rettigheder for kvinder samt globalt samarbejde. Det forventes, at 60.000 deltagere vil være til stede under festivalen, der finder sted lørdag den 28. september.

Som medlem af det internationale panel High-Level Task Force for ICPD vil Kronprinsessen i løbet af koncerten adressere betydningen af kvinders og pigers ligestilling og rettigheder for bekæmpelse af ekstrem fattigdom. Sanger og aktivist Bono vil desuden overrække en pris til Liberias præsident Ellen Johnson Sirleaf som anerkendelse af hendes arbejde for lige rettigheder for kvinder og piger.

Deltagere får adgang til festivalens gratis billetter med point, som de har optjent gennem engagement i aktiviteter, der er med til at bekæmpe fattigdom. Koncerten vil også blive streamet live på globalt plan.

Bag festivalen står ”Global Poverty Project” i samarbejde med ”Cotton on Foundation” med sigtet at skabe en global bevægelse blandt borgere i kampen for at stoppe ekstrem fattigdom inden 2030.

Under besøget i New York deltager Kronprinsessen desuden i et arrangement i FN fredag den 27. september, som omhandler den internationale indsats for bekæmpelse af kvindelig omskæring i verden. 

Yderligere oplysninger Presseinformation

Pressekontakt ved THe global citizen festival

Blaec Kalweit, e-mail: Kalweit@sunshinesachs.com  

Cristin Klein, e-mail: Klein@sunshinesachs.com, tlf.: 212 691 – 2800