Statsbesøg fra Island

Efter indbydelse fra D.M. Kongen og Dronningen aflægger Islands Præsident, H.E. Halla Tómasdóttir og ægtefælle hr. Björn Skúlason statsbesøg i Danmark den 8.-9. oktober 2024.

Foto: Kongehuset ©

Det islandske statsbesøg er det første indgående statsbesøg for Kongeparret og det første udgående statsbesøg for den nyvalgte islandske Præsident. Statsbesøget markerer de historiske bånd og det nære forhold mellem Danmark og Island.

Præsidentparret vil under besøget være ledsaget af en erhvervsdelegation med fokus på styrkelse af det dansk-islandske samarbejde og på fælles ambitioner på den brede bæredygtighedsdagsorden. Desuden vil der være et fælles fokus på teknologiske løsninger i forbindelse med den digitale og grønne omstilling.

På besøgets første dag vil Kongeparret tage officielt imod Præsidentparret og være værter ved et Gallataffel til ære for Præsidentparret.

Det endelige program og presseprogrammet for besøget offentliggøres senere. Ansøgning om presseakkreditering vil foregå via International Press Centre (IPC).